|
|
|
|
Dnia 7.
kwietnia, w ŻDK odbył się Turniej Wiedzy o Żywności. Przeznaczony
on był dla uczniów technikum technologii żywności. Celem turnieju
jest podniesienie poziomu kształcenia zawodowego, pobudzenie i
rozwijanie zainteresowań uczniów problemami produkcji żywności.
W turnieju wzięło udział 5 zespołów 3 osobowych z klas II, III, IV
Technikum Technologii Żywności.
I zespół - kl. III c
1)Jolanta Grabowska
2)Paweł Oesterreich
3)Magdalena Maciężek
II zespół - kl. II c
1)Dominik Czech
2)Emil Jakubowski
3)Edyta Polaczek
III zespół - kl. II c
1)Katarzyna Dobrzyńska
2)Beata Małecka
3)Wioleta Najmanowska
IV zespół - kl. IV c
1)Bogumiła Jurek
2)Beata Gęca
3)Karolina Kowalska
V zespół - kl. IV c
1)Tomasz Kiliński
2)Wojciech Wnuk
3)Paweł Chęś
Turniej składał się z 3 etapów. Uczniowie rozwiązywali test i odpowiadali
na pytania z zakresu: technologii żywności, analizy żywności,
mikrobiologii i podstaw ekonomii
Zwycięzcami turnieju zostali uczniowie kl. IV c: Beata Gęca,
Bogumiła Jurek i Karolina Kowalska.
Drugie miejsce zajęli uczniowie z kl. III c: Jolanta Grabowska,
Magdalena Maciążek i Paweł Oesterreich.
|
|
|
|
|