|
|
|
|
Dnia 11.10.2012 r uczniowie
klasy 1 Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz uczniowie
klasy 3 Technikum Technologii Żywności uczestniczyli wraz z
opiekunami Lidią Paprot, Moniką Zakrzewską, oraz panem dyrektorem
Leszkiem Kowalskim w targach POLAGRA FOOD 2012, które odbywały się w
Poznaniu.
Wyjazd okazał się niezwykle ciekawy, a uczniowie mieli
możliwość zapoznania się z nowoczesnym wyposażeniem zakładów
gastronomicznych, oraz bogatą ofertą branży spożywczej. Można było
zobaczyć na czym polega technika soui-vide, która obecnie jest
stosowana we wszystkich najlepszych restauracjach. Bardzo dużym
zainteresowaniem cieszyło się stanowisko, na którym odbywały się
pokazy wypieku pizzy. Bardzo łatwo można było tam trafić po
zniewalającym zapachu, a chętnych do spróbowania gotowej już pizzy
nie trzeba było długo szukać.
Ale Polagra to nie tylko pizza….Uczniowie pod czujnym okiem
barmana Remigiusza Labusa sami przygotowywali drinki, bezalkoholowe
oczywiście. Wszyscy skusiliśmy się również na pyszne lody, oraz
świeżo wyciskane soki W drodze powrotnej zjedliśmy przepyszny obiad
i w doskonałych humorach, pełni wrażeń wróciliśmy do domu.
|
|
|
|
|