.:: HOLIDAY INN ::. |
||||||||||||||||||||||||
- | ||||||||||||||||||||||||
Dnia 22 maja 2013 r., uczniowie klasy I Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wraz z opiekunami: H. Katafiasz i M. Zakrzewską uczestniczyli w wyjeździe, zorganizowanym przez Starostwo Powiatowe w ramach uczestnictwa w projekcie „Autostrada Kompetencji i Umiejętności”. Uczniowie zostali powitani przez pana Andrzeja Musińskiego – dyrektora hotelu oraz przez panią Annę Olkiewicz – Accounting Manager. Następnie przedstawiono wszystkich kierowników, zajmujących się poszczególnymi zadaniami w hotelu. Uczestnicy wyjazdu mieli okazję zapoznać się z prezentacją dotyczącą etyki zawodowej oraz wymagań pracodawcy w stosunku do pracowników na stanowiskach, związanych ze świadczeniem usług żywieniowych i gastronomicznych. Kierownik gastronomii zapoznał uczniów z logistyką usług restauracyjnych. Mieli oni okazję zwiedzić cały hotel, zapoznać się z wyposażeniem pokoi i apartamentów oraz podziwiać panoramę miasta z tarasu umieszczonego na dachu hotelu. Pani Monika Chruszczewska – banqueting manager zaprezentowała sposoby prawidłowego nakrycia i dekoracji stołu, pokaz pracy kelnerskiej i serwowania potraw. Następnie czekało na wszystkich spotkanie z szefem kuchni – panem Jackiem Szczepańskim, który miał przyjemność przygotowywać potrawy również dla prezydentów i koronowanych głów. Wybrani uczniowie wraz z szefem przygotowywali samodzielnie pyszny makaron z sosem pomidorowym. Na zakończenie uczniowie zjedli pyszny obiad i deser w hotelowej restauracji „Bolero”. Wyjazd był bardzo udany i pozwolił na zdobycie nowych wiadomości teoretycznych i praktycznych. |
||||||||||||||||||||||||
- | ||||||||||||||||||||||||